Disney+ zag zijn abonnees afgelopen jaar verdubbelen

Disney+

Het was geen verrassing toen grote streamingplatforms zoals Netflix, Amazon en Disney+ vorig jaar aankondigden dat ze het aantal abonnees tot ongekende hoogtes zagen stijgen.

De wereldwijde coronapandemie en bijhorende lockdowns zorgden ervoor dat mensen entertainment zochten. Die vonden ze in games, maar ook in streamingdiensten.

Omdat de strenge maatregelen stilaan werden losgelaten, dachten de streamingbedrijven de piek achter zich te hebben. Maar dat blijkt in het geval van Disney dus niet het geval te zijn.

Disney+ kreeg er het afgelopen kwartaal 12,4 miljoen abonnees bij. Wat neerkomt op een totaal aantal abonnees van maar liefst 116 miljoen. Dat is een verdubbeling van het aantal kijkers ten opzichte van juni vorig jaar. Toen maakte het Amerikaanse bedrijf nog bekend 57,5 miljoen abonnees te hebben.

Ik ben benieuwd of dit aantal nog verder zal stijgen met een nieuw seizoen van The Mandalorian en de Obi Wan Kenobi-reeks in aantocht…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.