Castlevania: Grimoire of Souls verschijnt dan toch op iOS

Castlevania: Grimoire of Souls

Goed nieuws voor Castlevania-fans. Castlevania: Grimoire of Souls verschijnt dan toch nadat de game in 2020 gecanceld werd. De game verschijnt binnenkort in de catalogus van Apple Arcade-games.

Grimoire of Souls, een Castlevania-game die terug gaat naar de retro roots van de game, haalde een globale release in 2020 jammer genoeg niet. De game werd met een soft launch in Canada gelanceerd, maar werd wegens onduidelijke redenen niet verder geduwd richting een globale launch. Daar brengen Apple en Konami nu dus verandering in met een release op iPad en iPhone in het Apple Arcade-arsenaal aan advertentievrije games.

Het spel zal naar verluidt zo’n zestig levels omvatten in ware retro stijl waarin spelers naar hartenlust zullen kunnen hacken en slashen. Ook dragen originele sterren van de franchise hun steentje bij; zo zullen Simon Belmont, Maria Renard en Charlotte Aulin terug aanwezig zijn!

Een exacte releasedatum is er jammer genoeg nog niet, al zou dat wel eens deze herfst nog kunnen zijn.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.