Ontdek het verhaal achter Battlefield 2042 in de kortfilm Exodus

Battlefield 2042 Irish Exodus

Ze hadden het aangekondigd en ze hebben woord gehouden. EA en ontwikkelaar DICE hebben zopas de kortfilm Exodus op de wereld losgelaten.

In Exodus krijgen we meer achtergrond bij het verhaal van Battlefield 2042. En dat is best verwonderlijker voor een game die enkel zal beschikken over een multiplayer.

Het is alvast wel plezant om oude bekenden tegen het lijf te lopen, want we zien Kimble “Irish” Graves uit Battlefield 4, gespeeld door Michael K. Williams, terug als speelbare No-Pat Specialist.

Exodus introduceert verder ook nog de mysterieuze “Oz”, die totaal andere ideeën heeft over de toekomst van de No-Pats dan Irish en daarmee de kiem legt voor een groots conflict. Het verhaal zal zich in de loop der tijd blijven ontwikkelen, terwijl steeds meer Specialists (elk met hun eigen verhaal) betrokken raken in het conflict en spelers dieper de wereld in gezogen worden om de mysteries van Battlefield 2042 te ontdekken.

Ik ga het verder spoilervrij laten, zodanig dat jullie zelf het verhaal van Battefield 2042 kunnen ontdekken.

Battlefield 2042 verschijnt op 22 oktober voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.