Netflix zal zich in de toekomst ook richten op videogames

Netflix

Als we een bericht op Bloomberg mogen geloven, dan zal Netflix zich in de toekomst ook bezighouden met het ontwikkelen van videogames.

Het bedrijf heeft recent Mike Verdu, een voormalig EA- en Zynga-executive, aangenomen als vicepresident van hun game-development afdeling. Netflix hoopt deze dienst binnen het jaar te kunnen aanbieden op al zijn platformen. Momenteel zijn ze ook niet direct van plan om extra geld aan te rekenen voor deze content.

Met de aanstelling van Verdu blijft Netflix echter niet bij de pakken zitten. Zo zouden ze momenteel meerdere game-ontwikkelingsposities hebben vrijgegeven op hun officiële vacaturepagina.

Momenteel staat het hele proces nog in zijn kinderschoenen en Netflix moet nog beslissen welke gamingstrategie het zal hanteren. Mogelijk zullen er eerste enkele kleinere games worden uitgebracht en zal er van daaruit worden verder gebouwd.

Hoe gebruikers deze games kunnen spelen of wat er precies beschikbaar is, blijft momenteel koffiedik kijken.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.