Nintendo heeft de Switch OLED aangekondigd, vanaf 8 oktober beschikbaar!

Nintendo Switch OLED

Na maanden van hardnekkige geruchten, heeft Nintendo vanuit het niets een nieuwe versie van de Nintendo Switch aangekondigd: eentje met een OLED-scherm.

De vormfactor van dit Switch-model is hetzelfde gebleven als dat van het huidige model, maar er past nu wel een groter scherm in: 7 inch in plaats van 6,2 inch diameter. Maar het grootste verschil is uiteraard dat er nu gebruik gemaakt wordt van een OLED-paneel, wat een hogere kleurintensiteit moet opleveren. Bovendien zijn de randen rondom het scherm een pak kleiner.

Daarnaast voorzien Nintendo ook een bredere standaard achterop de nieuwe Switch, waardoor de handheld een pak stabieler staat. Bovendien zal je de console een pak platter kunnen plaatsen dan nu. Het opslaggeheugen wordt ook verdubbeld, waardoor je nu standaard 64GB meegeleverd krijgt in plaats van 32GB. De luidsprekers kregen ook een update.

Ook het dockingstation krijgt een update. Naast meer afgeronde hoeken zal het station nu ook over een LAN-poort beschikken waardoor je een meer stabiele internetverbinding kan maken tijdens het spelen van online games.

Over een eventueel krachtigere processor spreekt Nintendo niet, dus extra rekenkracht wordt niet meegeleverd met deze nieuwe versie.

De nieuwe Nintendo Switch OLED is vanaf 8 oktober beschikbaar en dat met witte joy-cons of blauw/rode joy-cons. Een adviesprijs heeft Nintendo België nog niet meegegeven. In Amerika gaat deze versie $349 kosten, wat omgerekend €379 is.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.