Overwatch 2 zal moeten inboeten aan grafische kwaliteit op Nintendo Switch

Overwatch 2 heeft nog lang geen releasedatum, maar laat ons eerlijk zijn: op grafisch vlak hinkt Nintendo’s Switch achter op de PlayStation 5 en Xbox Series X. En dat heeft zo zijn gevolgen…

Het team maakt er geen geheim van dat het op vlak van de Switch-versie compromissen zal moeten maken, net om deze reden. Dat liet het verstaan via een AMA op Reddit.

Omdat de hardware sinds de lancering van Overwatch vooruit is gegaan, breiden we de OW2-engine uit met meer high-end functies,” zei John Lafleur toen hij van een Switch-gebruiker op Reddit werd gevraagd hoe de game eruit zou gaan zien. “We werken echter ook hard om ervoor te zorgen dat al onze platformen de beste ervaring krijgen, zelfs in PvE.”

Qua launch moeten Switch-fans zich echter geen zorgen maken. De Switch-versie zal gelijk met de andere platformen in de rekken liggen.

Switch is een beetje uitdagender dan sommige, en we zullen daar wat compromissen moeten sluiten. Om die reden zullen sommige van de high-end visuele verbeteringen daar misschien niet zichtbaar zijn. We zullen ons eerst focussen om ervoor te zorgen dat alle gameplay-gerelateerde features erin komen, en dan zo veel mogelijk accentueren met extra features.”

Zolang de gameplay maar goed zit denken we dan… Of niet?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)