fbpx

Het horrorverhaal van Candyman komt opnieuw tot leven in eerste trailer

In 1992 kwam de huiveringwekkende urban legend rond Candyman tot leven in een zogenaamde horror slasherfilm. Nu 20 jaar later begint het verhaal opnieuw…

De bewoners van Cabrini Green, een van de meest beruchte plaatsen in het hartje van Chicago, zijn zolang ze zich kunnen herinneren geterroriseerd door een spookverhaal. Deze stadslegende, die door iedereen bekend is, gaat over een moordenaar die recht uit de hel komt en opgeroepen kan worden door zijn naam vijf keer voor een spiegel te herhalen.

Tien jaar na de volledige renovatie van de locatie betrekken de schilder Anthony McCoy en zijn vriendin Cartwright, directrice van een een kunstgalerij, een luxueus appartement. Terwijl Anthony’s carrière tot stilstand komt, ontmoet hij toevallig een oud-bewoner van de stad die hem vertelt wat er werkelijk achter de mythe van de Candyman schuilgaat.

Om zijn carrière nieuw leven in te blazen, begint de jonge kunstenaar de details van dit lugubere verhaal te gebruiken als inspiratiebron voor zijn schilderijen. Zonder het te beseffen, opent hij de deur naar een verontrustend verleden dat zijn geestelijk evenwicht in gevaar brengt en een golf van geweld op gang brengt.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Ontdek meer van Pragalicious

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder