Epic Games Store lekt Alan Wake Remastered

Alan Wake

Is het toeval of niet? Recent speelde ik Control uit op console, en iets later was de game gratis in de Epic Games Store. Bovendien zit er een stevige paranormale link tussen Control en het geniale Alan Wake uit 2010. En nu lekt de Epic Games Store Alan Wake Remastered. Geef toe, hoe paranormaal zot is dit?

Nadat er verwijzingen waren gespot naar de Final Fantasy 7 Remake in de database van de EGS, duikt er nu in diezelfde database een nieuwe, onaangekondigde game op, namelijk de paranormale thriller Alan Wake Remastered.

Het verhaal, dat mij altijd wat doet denken aan de geniale reeks Twin Peaks, volgt bestseller thriller romanschrijver Alan Wake terwijl hij het mysterie achter de verdwijning van zijn vrouw probeert te ontrafelen tijdens een vakantie in het kleine fictieve stadje Bright Falls, Washington, terwijl hij de gebeurtenissen uit zijn laatste roman, die hij zich niet kan herinneren geschreven te hebben, tot leven ziet komen.

EpicData, een website die database-updates bijhoudt voor de Epic Games Store, heeft het bestaan onthuld van de Alan Wake Remaster. Het onaangekondigde project, ontwikkeld door maker Remedy, lijkt cloud saves te ondersteunen, te oordelen naar de reeksen code die zijn ontdekt.

Aan al dat toeval in mijn intro kan je ook nog eens toevoegen dat ontwikkelaar Remedy Entertainment volgens berichten ook bezig zou zijn aan Alan Wake 2. Het project is naar verluidt Remedy’s mysterieuze grote game die wordt gefinancierd door Epic Games.

Het ziet er naar uit dat de puzzelstukjes dus stilletjesaan in mekaar lijken te vallen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)