fbpx

Alienware lanceert gloednieuwe reeks gaminglaptops

Met de lancering van de gloednieuwe mobile gamingfamilie X-Series presenteert Alienware zijn dunste 15″ en 17″ gaminglaptops tot nog toe die bovendien ook nog eens beloven om een antwoord te bieden op een van de grootste bottlenecks voor gamers: het opwarmen van hun toestel.

Voor deze gloednieuwe 15- en 17-inch gaminglaptops spaarde de R&D-afdeling van Alienware kost noch moeite om met nieuwe materialen en constructiemethoden in de hoop een oplossing te vinden. Alienware ontwikkelde namelijk de volgende evolutie van zijn Alienware Cryo-TechTM-koeltechnologie met Element 31, een exclusief thermisch interfacemateriaal.  Dit vloeibare Gallium-Silicone materiaal bevindt zich tussen de CPU en de thermische elementen om de warmte af te voeren en pieken in de kerntemperatuur te voorkomen die de prestaties van het systeem kunnen beïnvloeden.

Volgens Alienware levert deze techniek de X-Serie een voordeel op van maar liefst 25% in thermische resistentie. In combinatie met de HyperEfficient Voltage Regulation (voor betere prestaties tijdens langdurig gaming), de nieuwe Alienware Quad Fan (voor een betere luchtverdeling) en de Smart Fan controletechnologie, zouden we dus zorgeloos urenlang kunnen gamen.

De combinatie van 4 fans en de Alienware Cryo-TechTM-koeltechnologie moeten voorkomen dat de X-serie laptops oververhitten

En op vlak specificaties kunnen deze gloednieuwe gaminglaptops rekenen op de recentste hardware. Voorop staan de 11e generatie Intel® Core™ H-serie mobiele processors en NVIDIA GeForce RTX 30-serie laptop GPU’s – tot een 3080. De x15 en x17 ondersteunen een maximaal grafisch vermogen van respectievelijk 110W en 165W. Ook ondersteunen de laptops DirectX Raytracing.

De Alienware X-series valt ook op met zijn stijlvol design. De toestellen uit de X-series hebben een strakke vormgeving met contouren van zachte hoeken. Dankzij de subtiel geplaatste verlichting, ben je overigens niet op stap met een RGB-festijn. Tot slot zijn beide laptops ook erg du:: de x17 is amper 20,9mm dik en de x15 zelfs maar 15,9mm.

Goedkoop zijn deze laptops allerminst. De x15 heeft een adviesprijs vanaf €1999, terwijl je voor de x17 minstens €2099 moet neertellen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: