Crytek bevestigt Crysis 2 Remastered met eerste screenshot

De Crysis-reeks was een van de betere, zoniet beste shooter-reeksen uit nog niet zo lang vervlogen. De saga waarin je speelde met een uniek nanosuit dat je speciale krachten gaf, waaronder het super coole cloaking, startte in 2007 en liep op zijn einde met Crysis 3 in 2013. Maar er is goed nieuws voor de fans die zin hebben in een trip down memory lane…

Nog niet zo heel lang geleden, in oktober 2020, kreeg de eerste Crysis zijn remaster. Maar daar moeten we eerlijkheidshalve aan toevoegen dat deze niet zo geslaagd was. Niet vanwege de gameplay of andere eigenschappen van het spel, want die staan nog steeds als een huis, maar wel dat er eigenlijk niet zo veel remaster te zien en te voelen was in de remaster.

Maar Crytek gaat het dus opnieuw proberen, en deze keer met Crysis 2. Na wat geruchten de voorbije dagen heeft de studio het nu zelf bevestigd via hun Twitter-pagina door uit te pakken met een eerste screen van die remaster. In Crysis 2, dat verscheen in 2011, reizen we naar het jaar 2023. In dat jaar heeft New York te kampen met een buitenaardse invasie van de Ceph.

Aan jou om New York te heroveren op de aliens… Zoals gezegd beschik je niet alleen over wapentuig maar vooral over die super coole nanosuit die je sneller doet lopen, hoger doet springen, kogels kan afweren, je meer kracht geeft en nog wat handigheidjes waaronder het al even coole cloaken (onzichtbaar worden voor een tijdje). Nog nooit een Crysis-game gespeeld? Dan moet je dat zeker eens doen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)