fbpx

Brusselaar Takamura verdedigt dit weekend de Belgische eer op Street Fighter V-tornooi in Londen

Dit weekend is het alleen Street Fighter V dat de klok slaat in Londen, of toch bijna. Want op zaterdag 22 en zondag 23 mei vindt daar de Red Bull Kumite plaats, een van de meest prestigieuze Street Fighter V-toernooien ter wereld. Met dit jaar ook een Belg in de line-up: de Brusselse Takamura.

Na een jaar vol online competities stomen ‘s werelds beste spelers zich nu klaar voor de langverwachte Invitational in Londen dit weekend. En daar zit dus een Belg bij! De Brusselse Takamura timmert al jaren aan een fantastisch palmares en verdedigt dit weekend de eer van ons land tegen de allerbeste versus fighters ter wereld!

Houmaid Rabie, of beter bekend als Takamura, mag zich nu al een van de beste fighting gamers ter wereld noemen. Komende zondag gaat hij met vijftien spelers van over de hele wereld de strijd aan in een van de populairste fighting games: Street Fighter V. In 2018 won hij nog onze Belgische Qualifier, in 2019 eindigde hij vierde in Red Bull Kumite Japan. En dit jaar mikt hij nog hoger!

Mijn doel is om het toernooi dit jaar te winnen. Bij de vorige editie eindigde ik vierde. Nu wil ik beter doen. Dat wordt natuurlijk niet makkelijk met spelers als Cammy in de line-up die al drie van de vier Capcom Pro Tours heeft gewonnen. Maar ik ga er volledig voor!

Houmaid Rabie a.k.a. Takamura

Op zaterdag 22 mei vindt een showcase plaats voor de fighting game Guilty Gear: Strive die binnenkort verschijnt. Op zondag 23 mei is het dan aan de 16 beste spelers ter wereld om zich te bewijzen tijdens een exclusief Street Fighter V-toernooi.

Je kan Red Bull Kumite dit weekend volledig live volgen op twitch.tv/redbull en het Youtube-kanaal van Red Bull Gaming!

Takamura tijdens Red Bull Kumite 2019

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: