Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 17)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Na een zeer hectische week op het werk heb ik maar in 1 ding zin dit weekend: knallen! Mij voorbereiden op Season 9 van Apex Legends, verder doorknallen in Season 3 van Warzone en als het even kan die freaking Phrike (baas) in Returnal om zeep helpen want die verdomde buitenaardse kerel hangt mijn voeten uit.

Op Netflix heb deze week de serie The Mist uitgekeken, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Hoog tijd om aan iets nieuws te beginnen en dat zal de Netflix-serie Shadow and Bone worden want die ziet er precies niet slecht uit.

Praga trekt er dit weekend in Returnal op uit om Frike om zeep te helpen.

MrRolfson

Ik heb weinig uitgesproken plannen dit weekend en ga de invulling ervan volledig aan het buikgevoel van het moment overlaten. Al heb ik wel redelijk wat liggen waaruit ik kan kiezen. Zo staat het laatste DLC-hoofdstuk klaar van Immortals: Fenyx Rising. Ik heb mij ontzettend goed geamuseerd met de hoofdgame en ben razend benieuwd wat The Lost Gods mij weet voor te schotelen.

Daarnaast wil ik ook MotoGP 21 verder aan de tand voelen. Door de pijnlijke schouder heb ik nog niet heel veel kunnen gamen helaas. En er zal ook ander racegeweld op het programma staan, want het F1-circus strijkt dit weekend neer op het circuit van Portimão in Portugal. Benieuwd of Max Verstappen opnieuw het vuur aan de schenen kan leggen bij Lewis Hamilton…

Dit weekend strijkt het F1-circus neer op het iconische circuit van Portimão in Portugal.

Luca

Vorig weekend mocht ik aan de slag met de Closed Beta van Chivalry 2. Na heel wat technische issues kende deze proefversie toch een vrij moeizame start, waardoor het team van Torn Banner Studios heeft besloten om de Closed Beta te verlengen tot en met dinsdag. En man wat heb ik me uiteindelijk goed geamuseerd met deze game. Ik had eerst wat schrik dat de mechanics vrij moeilijk te hanteren gingen zijn, maar dit viel echter bijzonder goed mee, waardoor ik me vrij snel in de game heb kunnen inrollen. De epische battles, gecombineerd met de platvloerse humor en niet terughoudende gore maken dat dit een title is waar ik vanaf nu ook benieuwd naar begin uit te kijken.

Voor de rest zet ik mijn avontuur in de wondere cyberworld van Horizon Zero Dawn verder. Het blijft toch echt een buitengewoon pareltje, waardoor ik enkel maar meer en meer zin begin te krijgen naar zijn langverwachte opvolger. Al hoop ik dat we daar snel een exacte releasedatum van te horen zullen krijgen, want ik houd toch stilaan mijn hart vast dat ook deze release wat naar achter zal worden geduwd. Let’s hope for the best.

Luca is nog steeds in de ban van Aloy in Horizon Zero Dawn

RoMa

Ik kon afgelopen week al beginnen bibberen met Resident Evil: Village. Ook dit weekend moet alles plaats ruimen voor de nieuwe game van één van m’n meest geliefde reeksen. Weerwolven, zombies en de lange benen van Lady Dimitrescu: bring it on!
Al heb ik een haat-liefde relatie met sterke horror, I just can’t look away. Een uitgebreide review, spoedig op onze website!

Aangezien ik ook wat mentale game-rust kan gebruiken tussen al die schrikmomenten door is er Fall Guys, Rocket League en FIFA 21. Ik heb FIFA heel wat weken minder tot niet gespeeld maar ben nu toch een nieuwe carrière begonnen met de club van m’n hart, Waasland-Beveren. Hopelijk bezorg ik ons geel-blauw virtueel wat mooiere momenten.

Op Netflix ben ik eindelijk begonnen met Snowpiercer. Supercool concept, ik ben benieuwd wat er allemaal gebeurt aan boord van die trein. Ik zou wel graag een weekje op vakantie gaan in hun eerste klasse.

RoMa heeft dit weekend een date met Lady Dimitrescu voor de review van Resident Evil: Village

Ardtieboy

De warme temperaturen vliegen dit weekend samen met mijn koersfiets het tuinhuis in. Treuren doe ik echter niet; ik kan dit weekend weer eens wat lekker gamen! Uiteraard ga ik dit weekend Call of Duty: Warzone onder handen nemen. Nu het nieuwe seizoen van start is gegaan, moet ik de nieuwe map (inclusief nieuwe Gulag) onder handen nemen. Ook Cold War mag eraan geloven; het nieuwe seizoen ging ook daar een dikke twee weken terug van start en ik heb mezelf voorgenomen een hoger level te bereiken dan vorig seizoen! Tot zover het knalgeweld.

Qua reviews en nieuwe titels is het momenteel wat kalmpjes op mijn planning, een uitgelezen moment dus om mijn backlog onder handen te nemen; te beginnen met Little Nightmares II. Ik heb me rot geamuseerd met de eerste telg en de eerste levels van deel 2, maar ben nooit echt verderop in de game geraakt. Ook Cyberpunk 2077 ligt hier nog steeds onaangeroerd in mijn kast. Misschien moet ik eens wat research doen omtrent de laatste patches en zien of de game nu wél het spelen waard is. Anyway, eerst Light Nightmares 2; die hebben reeds hun strepen verdiend.

Ardieboy gaat met Mono en Six zijn ergste nachtmerries te lijf in Little Nightmares II

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.