Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 16)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

De zon gaat schijnen dit weekend, en het wordt lekker warm… Hey, who cares? Ik heb oorlogen uit te vechten, en zombies neer te schieten, in Season 3 van Call of Duty – Cold War. En ik heb tegenstanders neer te knallen in Apex Legends. Of dacht je dat wij gamers in het weekend geen werk hadden misschien? Wie gaat de wereld redden of behoeden voor onheil terwijl de gewone burger wandelt en winkelt? Juist, dat dacht ik al!

Ik heb mezelf ook verwend met een PlayStation Pulse 3D-headset voor mijn sjieke PS5, en die wil ik zeker eens testen voor Pragalicious.

Nadat ik eerder de film The Mist had gezien van Stephen King, besloot ik om te beginnen aan de Netflix-serie The Mist. En als ik even tijd heb snel de laatste twee afleveringen kijken van The Lost Pirate Kingdom, eveneens op Netflix.

Praga heeft Sony’s 3D Pulse headset voor PlayStation 5 in huis en gaat die dit weekend is aan, euh, het oor voelen…

MrRolfson

Met het voorspelde goede weer, liggen mijn weekendplannen niet echt vast. Al wil ik wél wat broodnodige vitamine D gaan verzamelen tijdens een wandeling. Omdat ik eerder deze week nogal zwaar, en lomp, op mijn schouder ben gevallen, is het niet gelukt om Moto GP 21 deftig aan de tand te voelen. De pijn is gelukkig al wat beter, dus met wat geluk ga ik enkel digitale schuivers maken op het asfalt.

M’n schouder gaat op zondag sowieso kunnen rusten, want dan staat de laatste voorjaarsklassieker op het menu: La Doyenne. De renners rijden logischerwijs een grote lus tussen Luik en Bastenaken, want de koers is beter bekend als Luik-Bastenaken-Luik. Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert genieten van een welverdiende vakantie, dus ligt de winst voor het grijpen voor onder andere Alaphilippe, Roglic, Pogacar, Valverde of wie weet zelfs Van Avermaet.

Hopelijk kan MrRolfson wél rechtop blijven in Moto GP 21.

RoMa

Op 36 uur tijd heb ik me doorheen Outriders geknald, incluis elke zijmissie en nevenbezigheid. De endgame speel ik later zeker nog verder, maar nu reis ik van Enoch naar Atropos. De PS5-exclusive Returnal stond al even op m’n radar en nu kan ik aan de slag met de sci-fi horror shooter. De game komt volgende week vrijdag uit, tegen dan lezen jullie m’n bevindingen in een uitgebreide review!

Gisteren haalde ik nog een verse kroon in Fall Guys. Wat kan dat toch enorm deugd doen. Ik ben Level 40 momenteel, dus nog 10 levels te gaan tot de max level cap van seizoen 4. Op een kleine maand moet dat zeker lukken.

Ook een nieuw seizoen gaat van start in Call Of Duty: Black Ops Cold War. Eindelijk krijgen we een deftige lading verse 6v6 multiplayer maps. Spoedig zal ik ze al vanbuiten kennen. De voorbije dagen knalde ik dankzij de zombie-modes nog net naar Prestige 6. Onslaught Containment is zo’n zalige gamemode die ik nog lang niet beu ben.

Love, Death & Robots heb ik uitgekeken op Netflix, net als Below The Surface. Dit is een sterke Deense crime-reeks opgenomen in een gebied waar m’n ouders 3 jaar gewoond hebben. Is Snowpiercer de volgende uitverkorene?

RoMa gaat veel naar adem mogen happen, want hij gaat aan de slag met de PS5-exclusive Returnal. Binnenkort lees je hier een uitgebreide review!

Yakkoi

Dit weekend ietsje minder gametijd als gewoonlijk. De aftermath van m’n verjaardag vindt dit weekend plaats, met enkele feestjes die niets met gaming te maken zullen hebben. De momenten ervoor en erna zullen echter gevuld zijn met videogames.

Dit weekend is de closed beta van Chivalry II te spelen, een game waar ik al enorm lang naar uitkijk. Als grote fan van zowel Chivalry als Mordhau kan ik niet wachten om ‘For Agathaaa’ te schreeuwen en met m’n zwaard getrokken op m’n vijanden af te spurten.

Daarnaast vul ik de rest van m’n tijd op met enkele jachten op monsters in Monster Hunter Rise en eventueel nog wat verder Deacon door de zombiehordes loodsen in Days Gone.

Yakkoi trekt zijn digitale harnas aan om de closed bèta van Chivalry II te checken.

Luca

Gisteren heb ik het heugelijke nieuws te horen gekregen dat ik dit weekend zal kunnen aanvatten met de closed bèta van Chivalry II. Voor mij is het de eerste keer dat ik aan de slag ga met deze Middeleeuwse klassieker en ik ben dan ook zeer benieuwd wat voor leuks deze game allemaal te brengen heeft. Samen met Yannick zal ik proberen om heer en meester te worden van het slagveld. Eerst nog zien dat ik de controls onder de knie krijg.

Verder heb ik ook gebruik gemaakt van de leuke Play at Home acties die PlayStation te bieden heeft. Zo heb ik onder meer Horizon Zero Dawn en Ratchet & Clank nogmaals aan mijn downloadlijst toegevoegd. Horizon heb ik nog nooit volledig uitgespeeld, dus ben wel enthousiast om daarmee aan de slag te gaan. Bij Ratchet & Clank is het eerder uit pure nostalgie, aangezien ik alle games uit de franchise al talloze keren soldaat heb gemaakt.

Aloy mag zich gelukkig prijzen, want Luca neemt haar dit weekend mee op avontuur.

Lazlo

Hot damn, wat is Disco Elysium een parel. Hoewel je intussen mijn (uiterst lovende) review op deze site kan checken, heb ik verre van het gevoel dat ik al klaar ben met de game. Dit weekend zal ik dus ongetwijfeld weer naar Revachol afzakken voor m’n RPG-fill.

Verder plan ik eindelijk Call of Duty: Warzone en Cold War eens op te starten na de aftrap van het derde seizoen. Ziet er alvast veelbelovend uit. Dat wordt knallen geblazen.

Als ik het gamen even beu ben (yeah right, alsof dat ooit gebeurt), kan ik nog uitkijken naar onze wekelijkse Pixar-avond. Deze zaterdag staat Monsters Inc. op de planning. Een film waar ik behoorlijk weinig herinneringen aan heb. Benieuwd wat ik er zoveel jaren na release van zal vinden.

Op zijn wekelijkse Pixar-avond gaat Lazlo het fantastische Monsters Inc. herontdekken.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.