fbpx

Dit is hoeveel de Cyberpunk 2077-refunds gekost hebben voor CD Projekt

Cyberpunk 2077

51.2 miljoen dollar. Dat is het verwachte prijskaartje van de vele refunds die gamers vroegen voor hun exemplaar van Cyberpunk 2077. Een stevige som geld, maar slechts een druppel op de hete plaat vergeleken met de centen die CD Projekt aan de release verdiende.

Officieel staat er in het financial statement van CD Projekt dit: “Provisions for returns and expected adjustments of licensing reports related to sales of Cyberpunk 2077 in its release window, in Q4 2020”.

Dat geld gaat dus naar de spelers die hun centen terugvroegen nadat ze merkten dat de console-versies suboptimaal draaiden. Opmerkelijk is dat dit slechts over 1.6% van de verkochte exemplaren gaat. Met andere woorden heeft de Poolse publisher ondanks de backlash miljoenen aan deze game verdiend.

Het bedrijf verdiende ongeveer 563 miljoen dollar aan sales van al hun producten in 2020. Een bedrag waarbij een schamele 50 miljoen algauw verbleekt.

Reden genoeg voor de publisher om hun commitment aan de game nog eens te herbevestigen. Recent kregen we nog te horen dat ze Cyberpunk 2077 willen blijven updaten en verbeteren met oog op verdere verkoop naar de toekomst toe.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d bloggers liken dit: