fbpx

Nederlandse studio Blue Blox kondigt cinematic horror survival shooter Abandoned aan voor PS5

Ook in Nederland weten ze hoe ze videogames moeten maken, vraag dat maar aan Guerilla Games of Vertigo Games. Ook Blue Box Game Studios is gevestigd in Nederland, en zij werken momenteel aan een cinematic horror survival shooter, exclusief voor PS5, genaamd Abandoned.

Abandoned is een cinematic, first-person horror survival shooter die ons meeneemt naar een zeer gedetailleerde open spelwereld en die kiest voor een realistische aanpak van het survival-genre.

Het verhaal draait om Jason Longfield, die wakker wordt in een vreemd bos. Helemaal alleen en geen flauw besef van hoe hij daar terecht is gekomen, komt Jason er al snel achter dat hij is ontvoerd en daarheen is gebracht voor een duister doel. Vechtend om te overleven is zijn belangrijkste doel ontsnappen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: