fbpx

Launch trailer Paradise Lost straalt een BioShock-achtige sfeer uit

Welkom in de wereld van Paradise Lost, een titel die al een tijdje op onze radar staat. Wat begint als een historisch mysterie dat zich afspeelt in Nazi-Duitsland, verandert langzaam in een sci-fi-thriller die onze moraal op de proef stelt…

Paradise Lost neemt ons mee naar een donkere en grimmige maar vooral intrigerende wereld boordevol mysterie aangevuld met een pakkend verhaal dat we beleven doorheen de ogen van een 12-jarig jongetje genaamd Symon.

Stap voor stap ontdekken we hoe de mensheid een laatste poging deed om te overleven maar daar uiteindelijk zelf aan ten onderging. Dit alles in een alternatieve realiteit waar WOII duurde tot 1960, wat het Duitse leger de tijd gaf een eigen atoomwapenarsenaal te ontwikkelen.

In tegenstelling tot veel andere games met een post-apocalyptisch tintje trekken we hier niet door een verlaten en desolaat landschap boordevol mutanten. Paradise Lost, of moeten we zeggen Symon, neemt ons 20 jaar na het einde van die oorlog mee naar een verlaten ondergrondse Duitse Nazi-bunker waarin hij stap voor stap duistere geheimen zal ontrafelen, geheimen die een duister verhaal vertellen en ons vaak bij de keel zullen pakken.

Terwijl ik dit schrijf moet ik plots aan die andere game denken die ons meenam naar een verlaten onderwereldstad, namelijk BioShock. Check de launch trailer en je snapt meteen wat ik bedoel.

De game is vanaf vandaag beschikbaar op pc (Via Steam), PS4 en Xbox One.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d