EA patenteert technologie die je games laat spelen voordat ze gedownload zijn

Uitgever Electronic Arts werkt aan een manier om ervoor te zorgen dat je al kan beginnen games voordat je game volledig op je harde schijf staat. Hiermee zouden we dus heel wat tijd kunnen winnen.

Ja maar, dat is dan toch gewoon streamen? Niet helemaal. Want waarbij je bij diensten als Google Stadia nooit een game op je toestel hoeft te installeren, wil Electronic Arts deze mogelijkheid combineren met effectief downloaden van een game. Dat staat beschreven in een patent dat door EA is ingediend.

 “Due to the large size of games, it can take a significant amount of time of a user to begin playing a game after it has been purchased,” staat er in het patent te lezen. “This download process can be quite frustrating if a user is interested in playing a new game with friends or has a limited amount of time to play the game.”

Electronic Arts lijkt dus een van de grootste problemen van het huidige gamen te willen aanpakken. Want niets is frustrerender dat €50 à €60 te betalen voor een game, om dan de volgende twee uur naar een downloadscherm te zitten staren.

Gepubliceerd door Kevin

Kevin draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Hij speelt het liefste games waarin raceauto's en voetballers de hoofdrol spelen, maar is ook altijd te vinden voor een goede action/adventure game.. Hij draagt een warm hart voor Nintendo en Mario, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s