fbpx

Hackers claimen dat de source code van Cyberpunk 2077 verkocht is

Cyberpunk 2077

Vorige week wisten we jullie al te melden dat ontwikkelaar CD Projekt Red slachtoffer was geworden van een cyberaanval. Nu blijkt dat de hackers een stap verder zijn gegaan.

De data die vergaard werd tijdens deze cyberaanval zou volgens verschillende bronnen effectief verkocht zijn. Het gaat hier onder andere om de source code van onder andere Cyberpunk 2077 en The Witcher 3.

Kele, een firma gespecialiseerd in cyberintelligentie heeft op Twitter een bericht gedeeld waarin screenshots staan van het darkweb forum waar de veiling doorging. Op de foto’s is te zien dat de veiling gesloten is omdat de hackersgroep een bod buiten het forum heeft ontvangen waarop het is ingegaan: “An offer was received outside the forum that satisfied us. With the conditions of further non-distribution, in this regard, they were forced to withdraw the lot from sale.”

Het hackercollectief had het startbod op 1 miljoen dollar gezet, waarbij geïnteresseerden per $500.000 hoger konden bieden. Er was ook een optie om het lot meteen te kopen voor 7 miljoen dollar. Het is niet geweten hoeveel geld de hackers nu uiteindelijk gekregen hebben.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d